Over ons

Autobedrijf Civer is sinds 1984 een betrouwbare partner in mobiliteit en gespecialiseerd in Citroën en Peugeot. Wij onderhouden en repararen echter alle automerken en onze onze medewerkers staan altijd voor u klaar, welke auto u ook heeft. En, wij hebben in de meeste gevallen gratis vervangend vervoer beschikbaar.

 

DE ONTSTAANSGESCHIEDENIS VAN CIVER

In een authentiek straatje in Scheveningen startte het walhalla voor Citroën liefhebbers. De moeder en broer van de huidige eigenaar, Richard van der Laan, verhuurden aanvankelijk Citroëns GS. De bedrijfsnaam verwijst daar ook naar, Civer is de afkorting van Citroën Verhuur. 

Sinds 1991 is Richard het bedrijf komen versterken en groeide het langzamerhand uit tot garagebedrijf. Citroën zit bij Richard in het bloed. Op zijn 15e startte hij met de restauratie van zijn eerste DS. Daarna pakte hij een nog opzienbarender project op. Een motor van een Citroën CX GTI Turbo werd in een DS gebouwd. 

Het bedrijfspand in Scheveningen bestond uit meerdere panden die in de loop van de jaren aan elkaar zijn gebouwd. Een van de ruimtes werd zelfs gebruikt door een begrafenisondernemer. Sinds 6 mei 2020 zijn wij verhuisd naar een modern praktisch bedrijfspand in Voorschoten. 

 

EIGEN TEST- EN VULSTATION VOOR VEERBOLLEN

In de tijd van de verhuur van de Citroen GS ontwikkelde Civer een eigen apparaat waarmee je Citroën-veerbollen kon vullen. Vervanging was daardoor niet meer nodig. Het apparaat is een bonte verzameling auto-onderdelen die aan elkaar gelast zijn. Zo worden de bollen bij het vullen tussen twee oude remschijven vastgeklemd. Met dit apparaat werd naamsbekendheid  in het Citroën-wereldje opgebouwd.

 

CITROEN ONDERDELEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Onderdelen zijn er bij Civer genoeg. Wat u ook nodig heeft, voor welk model Citroen, wij hebben het. Op onze nieuwe locatie hebben we de beschikking over een grote magazijnruimte waar alle onderdelen gesorteerd liggen, van de kleinste veerring tot een compleet motorblok. 

Het Team van autobedrijf Civer